経営学部 准教授

イー エー パン
Yih Yeh PAN
■学位
博士号(言語・リテラシー及び社会文化的研究、特に東アジアにおける多文化と教育の問題及びアジア人批判的人種理論)

As Frank Smith said, “One language sets you in a corridor for life. Two languages open every door along the way.” Learning another language is a great opportunity to expand your personal horizon. Open your mind to welcome new possibilities in your life. Remember that we cannot just study languages; we should use the languages we learn as communication tools.
  • 担当授業

■Active English (Introduction to Intercultural Communication)、英会話Ⅰ
    ■Active English (Introduction to Intercultural Communication)、英会話Ⅱ
    ■Presentation in English

• 専攻・専門分野

■Sociology of education, critical pedagogy, and the education of linguistic in East Asia.

教育研究業績
■研究業績等に関する事項

【著書】
・Takagi,K.& Pan,Y. (in press). Evaluating the SFT as a test of English writing for students in three Japaneses University.PROMS 2016 Conference Proceedings.
・Pan, Y. (2015, March 16). [Review of the book: Racism without Racists: Color-Blind Racism and the Persistence of Racial Inequality in America, by Eduardo Bonilla-Silva]. The Middle Ground Journal.

【その他】学会発表等
・Pan, Y. (2014). Colorblind talks: How Taiwanese People from the mainstream group view Others. Paper presented at the 2014 Conference on Education and Human Development in Asia on March 2, Hiroshima, Japan.
・Takagi, K. & Pan, Y. (2014). An Evaluation of Japan’s Center Examination from Quantitative and Qualitative Perspectives. Paper Presented at the Multicultural Education and Special Education Conference on December 18, Chiang Mai University, Chiang Mai, Thailand.